Ndërlidhjet

UASHINGTON


Liderët serb anojnë nga "nacionalizmi i dështuar" dhe jo nga Evropa e shekullit XXI, shkruan e përditshmja amerikane "Uashington Post" në artikullin kushtuar fillimit të bisedimeve për statusin e Kosovës në Vjenë. " Perendimi ka arritur koncenzus të qëndrueshëm që Kosovës t'i jepet pavarësia para fundit të këtij viti, mbase më një mbikqyrje të bashkësisë ndërkombëtare" thuhet në gazetë. Më tej "Uashington Post" shkruan se perpjekjet e Perendimit për të zgjidhur trashëgiminë e luftrave ballkanike nga vitet e 90-ta dhe pozita e rajonit në kuadër të Evropës liberale të shekullit XXI janë të rrezikuara nga nacionalizmi serb i shekullit XX dhe nga aspiratat politike ruse të shekullit XIX" thuhet në artikullin e së përditshmes amerikane "Uashington Post".
XS
SM
MD
LG