Ndërlidhjet

HAGË


Në gjykimin e ish presidentit të Serbisë Millan Millutinoviq në Tribunalin e Hagës, dëshmitari i prokurorisë Fuat Haxhibeqiri deklaroi se forcat serbe kanë kryer shumë krime ndaj shqiptarëve para dhe gjatë luftës së vitit 1999.
Ish drejtori i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Gjakovë, tha se më 23 mars 1999, policia ka hyrë në zyrat e këshillit dhe i ka arrestuar të gjithë kolegët e tij.
Ai tha se më 7 maj 1999, pas një përleshjeje mes UÇK-së dhe forcave të sigurisë, janë shkatërruar 300 shtëpi dhe janë vrarë 106 njerëz.
Haxhibeqiri i konfirmoi edhe akuzat e prokurorisë për dëbimin sistematik të shqiptarëve nga Gjakova dhe shkatërrimin e pronës së tyre nga forcat paramilitare serbe.
XS
SM
MD
LG