Ndërlidhjet

VJENË


Formimi i komunave të reja në Kosovë, përfshirë çështja e Mitrovicës, do të jenë në fokus të takimit të radhës të delegacioneve të Prishtinës dhe Beogradit më 7 dhe 8 shtator në Vjenë, ka njoftuar UNOSEK-u.
Takimin dyditësh në pallatin Daun-Kinski, ku delegacionet e Prishtinës dhe Beogradit do të bisedojnë për decentralizimin, mbrojtjen e trashëgimisë fetare dhe të drejtat e pakicave, do ta drejtojë zëvendësi i të dërguarit të posaçëm të KB për statusin, Albert Rohan.
"Në diskutimet për trashëgiminë kulturore dhe objektet fetare, theksi do të vihet në zonat mbrojtëse, si dhe mbikqyrjen dhe zbatimin e marrëveshjes për kthimin e veprave të artit", thuhet në komunikatë.
XS
SM
MD
LG