Ndërlidhjet

PRAGË


Bordi i Guvernatorëve të transmetuesve të Shteteve të Bashkuara, ka kërkuar hetime të menjëhershme, transparente dhe të plota lidhur me vdekjen e Ogulsapar Muradova, korrespondente e Radios Evropa e Lirë/Radio Liria në programin për Turkmeni. Ky bord thotë se autoriotetet e Turkmenisë kanë dështuar që gazetares ti japin kujdesin e nevojshëm mjekësor. Zyrtarë të sigurisë së Turkmenisë kanë thënë se Ogulsapar Muradova ka vdekur nga shkaqe natyrore, por grupet për të drejtat e njeriut dhe të afërmit thonë se ka shenja se ajo ndoshta është vrarë pasi kishte filluar mbajtjen e dënimit prej gjashtë vjetësh burgim lidhur me akuzat sa ka poseduar municion.
XS
SM
MD
LG