Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti amerikan George Bush tha se është moment vendimtarë që fuqitë perendimore të vazhdojnë presionin mbi Iranin me qëllim të ndalimit të aktiviteve bërthamore si dhe të vazhdojnë me negociata. Në një intervistë për televizionin CNN, Bush tha se "është i brengosur me faktin që Irani është përpjekur të shtyej zbatimin e rezolutës, me qëllim që të përfitojë në kohë".
Ndërkaq ish presidenti amerikan Bill Klinton ftoi Shtetet e Bashkuara që të tentojnë të negociojnë me Iranin rreth programeve bërthamore pa i vënë shumë kushte. Ai shtoi se "janë më se të nevojshme negociatat me qëllim të shmangjes së ndonjë konfontimi të mundshëm".
XS
SM
MD
LG