Ndërlidhjet

Beograd: Vetëdijesim kundër dallimeve etnike


Një grup i aktivistëve nga teatri i Beogradit i kanë argëtuar pasagjerët në autobusët lokal me qëllim që të vetëdijesohen qytetarët, që të ketë sa më pak dallime kulturore. Me këngë, valle e veshje të veçanta, aktorët e kanë paraqitur kulturën hebreje dhe atë rome. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, popullësia çifute dhe ajo rome ishin spastruar pothuajse në tërësi nga forcat naziste dhe simpatizuesit e tyre serbë. Rreth 160 mijë hebrejë kanë jetuar në Serbi para Luftës së Dytë Botërore ndërsa tashmë janë vetëm disa qindra.

XS
SM
MD
LG