Ndërlidhjet

Dëshimtarë të historisë

Fotoreporterët që kapën momentet më interesante të vitit 2016, tregojnë storiet prapa këtyre fotografive.
Trego më shumë

"Kur arrita në Sheshin Taksim, një nga ushtarët pyeti, 'Çfarë ka ndodhur, pse je këtu?' Unë i thash: 'Do të jetë rrezik për ty, duhet të shkosh në shtëpi.' Kjo fotografi është e ushtarit të fundit në shesh që nuk u arrestua. "Situata ishte shumë e tensionuar. Personi në anën e majtë është një polic i njësitit special duke thënë 'Duhet ta ndalni këtë. Ma jep armën.' Ushtari i thoshte: 'Nuk ta dhe armën. Kam marrë urdhëra, nëse tenton ta marrësh nga unë, do të filloj të gjuaj.' Ky diskutim zgjati ndoshta një minut dhe pastaj polici e arrestoi ushtarin... Shumë ushtarë menduan se ishin në ushtrimet që i ka ushtria. Ndoshta tani ata janë ende në burg. Është mjaft e trishtë. Sedat Suna, fotograf i EPA, duke spjeguar tentim grusht shtetin në Stamboll.
1

"Kur arrita në Sheshin Taksim, një nga ushtarët pyeti, 'Çfarë ka ndodhur, pse je këtu?' Unë i thash: 'Do të jetë rrezik për ty, duhet të shkosh në shtëpi.' Kjo fotografi është e ushtarit të fundit në shesh që nuk u arrestua.

"Situata ishte shumë e tensionuar. Personi në anën e majtë është një polic i njësitit special duke thënë 'Duhet ta ndalni këtë. Ma jep armën.' Ushtari i thoshte: 'Nuk ta dhe armën. Kam marrë urdhëra, nëse tenton ta marrësh nga unë, do të filloj të gjuaj.'

Ky diskutim zgjati ndoshta një minut dhe pastaj polici e arrestoi ushtarin... Shumë ushtarë menduan se ishin në ushtrimet që i ka ushtria. Ndoshta tani ata janë ende në burg. Është mjaft e trishtë.

Sedat Suna, fotograf i EPA, duke spjeguar tentim grusht shtetin në Stamboll.

Kur presidenti amerikan Barack Obama, bëri vizitën historike në Kubë, fotografi i agjencisë Reuters, Alberto Reyes, e dinte saktësisht ku duhej të ishte. Ai shkroi se "një motorrist nga lagjja, që ishtë i angazhuar nga Reuters, më tregoi lokacionin ku do të mund të shihej aeroplani nëse vinte në atë drejtim." "E dija lokacionin e duhur kur pash aeorplanët e Shtëpisë së Bardhë duke arritur, para Forcës Ajrore. Kishte shumë njerëz në rrugë duke pritur aeroplanin. Ishte moment i rëndësishëm për shumë njerëz. Një banor më tha "erdhi aeorplani", para se unë t'i dëgjoja turbinat. "Të gjithë këto e bënë këtë moment të paharruar për mua".   
2

Kur presidenti amerikan Barack Obama, bëri vizitën historike në Kubë, fotografi i agjencisë Reuters, Alberto Reyes, e dinte saktësisht ku duhej të ishte.

Ai shkroi se "një motorrist nga lagjja, që ishtë i angazhuar nga Reuters, më tregoi lokacionin ku do të mund të shihej aeroplani nëse vinte në atë drejtim."

"E dija lokacionin e duhur kur pash aeorplanët e Shtëpisë së Bardhë duke arritur, para Forcës Ajrore. Kishte shumë njerëz në rrugë duke pritur aeroplanin. Ishte moment i rëndësishëm për shumë njerëz. Një banor më tha "erdhi aeorplani", para se unë t'i dëgjoja turbinat.

"Të gjithë këto e bënë këtë moment të paharruar për mua". 

 

"Një fat shumë i madh më solli te kjo fotografi e meteorit që binte mbi një Vullkan në gadishullin Kamchatka në Rusi". Fotografi Tomas van der Ëeijden ishtë në një udhëtim për të bërë fotografi të natyrës, që rastisi me vullkanin që nuk ishte aktivizuar për 2 vjet.  
3

"Një fat shumë i madh më solli te kjo fotografi e meteorit që binte mbi një Vullkan në gadishullin Kamchatka në Rusi".

Fotografi Tomas van der Ëeijden ishtë në një udhëtim për të bërë fotografi të natyrës, që rastisi me vullkanin që nuk ishte aktivizuar për 2 vjet.

 

Për Abir Sultan, kontaktet që kishte me banorët, ishin kryesore për realizimin e kësaj fotografie në ngjarjen vjetore të Zjarrit të Shenjtë që ndizet në Jerusalem. "Unë e njoh patriarkun mirë kështu që e pyeta nëse mund të ngjitem lartë, për të parë ceremoninë".   
4

Për Abir Sultan, kontaktet që kishte me banorët, ishin kryesore për realizimin e kësaj fotografie në ngjarjen vjetore të Zjarrit të Shenjtë që ndizet në Jerusalem.

"Unë e njoh patriarkun mirë kështu që e pyeta nëse mund të ngjitem lartë, për të parë ceremoninë". 
 

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG