Ndërlidhjet

Të fitosh besimin e të mbijetuarve të dhunës seksuale


Të fitosh besimin e të mbijetuarve të dhunës seksuale
Ju lutem prisni

No media source currently available

0:00 0:04:30 0:00

Që nga viti 1999, organizata “Medica Gjakova” trajton dhe ndihmon viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë. Udhëheqësja e saj, Mirlinda Sada, flet për sfidat që e kanë përcjellë - fillimisht në gjetjen e rasteve, pastaj në tejkalimin e paragjykimeve dhe riintegrimin e viktimave në shoqëri. “Vështirësia më e madhe është krijimi i besimit te viktima e dhunës seksuale”, thotë zonja Sada. *Sqarim: Në pjesën e rrëfimit, ku thuhet se Mirlinda Sada iu bashkua organizatës Medica Mundial, të prirë nga Monika Hauser, zonja Sada ka sqaruar se e ka keqkuptuar pyetjen e Radios Evropa e Lirë. Ajo është pyetur nga Radio Evropa e Lirë se kur ka nisur punën e saj. Më 19 qershor, ajo ka sqaruar për Radion Evropa e Lirë se në përgjigjen e saj, ajo flet për atë se kur ka nisur punën stafi i Medica Mundial Kosova. Siç ka sqaruar zonja Sada më 19 qershor, Medica Gjakova është themeluar në vitin 2011 dhe që nga ai vit ajo e drejton këtë organizatë.

Që nga viti 1999, organizata “Medica Gjakova” trajton dhe ndihmon viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë. Udhëheqësja e saj, Mirlinda Sada, flet për sfidat që e kanë përcjellë - fillimisht në gjetjen e rasteve, pastaj në tejkalimin e paragjykimeve dhe riintegrimin e viktimave në shoqëri. “Vështirësia më e madhe është krijimi i besimit te viktima e dhunës seksuale”, thotë zonja Sada.

* Sqarim:
Në pjesën e rrëfimit, ku thuhet se Mirlinda Sada iu bashkua organizatës Medica Mundial, të prirë nga Monika Hauser, zonja Sada ka sqaruar se e ka keqkuptuar pyetjen e Radios Evropa e Lirë.
Ajo është pyetur nga Radio Evropa e Lirë se kur ka nisur punën e saj.
Më 19 qershor, ajo ka sqaruar për Radion Evropa e Lirë se në përgjigjen e saj, ajo flet për atë se kur ka nisur punën stafi i Medica Mundial Kosova.
Siç ka sqaruar zonja Sada më 19 qershor, Medica Gjakova është themeluar në vitin 2011 dhe që nga ai vit ajo e drejton këtë organizatë.

XS
SM
MD
LG