Ndërlidhjet

Vitamina A mund të trajtojë humbjen e nuhatjes nga koronavirusi


Pamje nga Londra
Pamje nga Londra

Pika të vitaminës A mund të trajtojnë humbjen ose ndryshimin e nuhatjes te disa pacientë që kanë kaluar koronavirusin, thonë studiues në Mbretërinë e Bashkuar.

Universiteti i Anglisë Lindore ka nisur tashmë studimin 12-javor.

Trajtimin do ta marrin vetëm disa pacientë vullnetarë, por të gjithëve do t’iu kërkohet të nuhasin aroma të rënda, siç janë ato të vezëve të prishura dhe të trëndafilave të kalbur.

Dhe, skanimet e trurit pastaj do të verifikojnë nëse vitamina i riparon kanalet e dëmtuara të nuhatjes ose jo.

Humbja ose ndryshimi i nuhatjes është një simptomë e zakonshme e koronavirusit, por edhe shumë viruse të tjera, siç është gripi stinor, mund ta shkaktojnë atë.

Te shumica e njerëzve, nuhatja kthehet natyrshëm brenda disa javësh, por disa mbeten me çrregullime për kohë më të gjatë.

XS
SM
MD
LG