Ndërlidhjet

Traditat shekullore të martesës në një fshat të Kosovës

Banorët në fshatin Lubinjë e Poshtme të Prizrenit në Kosovë, janë krenarë për traditat e tyre të martesës, të cilat mishërojnë identitetin e këtij vendbanimi. Ceremonitë martesore në këtë fshat bëhen sipas traditave mijëravjeçare dhe karakterizohen me ngjyrosjen e fytyrës së nuses, për ta siguruar kundër çdo fatkeqësie martesore.

Përgatiti: Mimoza Sadiku.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG