Ndërlidhjet

LUBJANË/NJU JORK


"Pavarësisht rezultatit të pamjaftueshëm të bisedimeve në Vjenë, përcaktimi i statusit të Kosovës duhet të imponohet", ka thënë ministri i Jashtëm slloven Dimitrije Rupel gjatë qëndrimit në Universitetin e Harvardit në Masaçusets.
Sipas tij, "shqiptarët kurrë nuk do të pranonin ndarjen, dhe përveç kësaj, ajo do të ishte presedencë e rrezikshme për Bosnjen, Maqedoninë dhe disa konflikte në Kaukazin Jugor".
Rupel, u angazhua për presion të mëtejmë të Bashkimit Evropian, SHBA-ve dhe NATO-s ndaj Serbisë, që të mos shkohet kah ndarja e Kosovës.
XS
SM
MD
LG