Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian tha se e ardhmja e Kosovës varet nga bisedimet për statusin final të udhëhequra nga i dërguari i posaçëm Martti Ahtisaari, e jo nga Kushtetuta e re e Serbisë, e cila Kosovën e konsideron si pjesë integrale të saj. Zëdhënësja e Bashkimit Evropian, Kristina Nagy tha se "statusi i ardhshëm i Kosovës është çështje tjetër. Për statusin e Kosovës, ende po vazhdojnë bisedimet e udhëhequra nga Ahtisaari i cili pritet që në fund të këtij muaji ta publikojë propozimin e tij". Zëdhënësja Nagy poashtu tha se miratimi i Kushtetutës serbe, që Kosovën e shpall si pjesë integrale të Serbisë është kontradiktor, sepse shumica e popullatës së Kosovës nuk ishin në listat zgjedhore, dhe kjo nuk i prek kërkesat e shumicës shqiptare për pavarësi.
XS
SM
MD
LG