Ndërlidhjet

NJU JORK


Një studim qeveritar amerikan ka konkluduar se kryengritësit irakian janë aftësuar për të mbajtur veten financiarisht. Dhjetra grupe militante sigurojnë miliona dollarë nga kontrabandimi, rrëmbimet dhe format tjera të veprimtarive kriminale.
Gazeta "Nju Jork Tajms", e cila pohon se disponon kopjen e këtij raporti sekret, citon dokumentin të ketë theksuar se grupet kryengritëse të ndihmuara nga zyrtarët e korruptuar irakian përmes aktiviteteve ilegale sigurojnë 70 deri 200 milionë dollarë në vit.
XS
SM
MD
LG