Ndërlidhjet

SOFJE


Bullgaria, Greqia dhe Rusia e kanë nënshkruar marrëveshjen për ndërtimin e një naftë-përcjellësi.
Marrëveshja e nënshkruar sot në Sofje do t'i mundësojë Rusisë të mos e shfrytëzojë ngushticën e Bosforit, dhe do t'i zvoglojë shpenzimet.
Naftë-përcjellësi do t'i lidhë portin bullgar Burgas në detin e Zi, dhe portin Alexandropoulis në detin Egje.
Ndërtimi i linjës së gjatë 285 kilometra, do të kushtojë 667 milionë dollarë.
XS
SM
MD
LG