Ndërlidhjet

BERLIN/JASENOVC


Qindra të mbijetuar nga kampet naziste morën pjesë në ceremonitë për shënimin e 60 vjetorit të çlirimit të kampeve të përqendrimit: Ravenshbruk, Bergen Belsen dhe Sashsenhausen.
Ndërkohë, po sot, në vendin ku ndodhej kampi i Jasenovcit në Bosnje e Hercegovinë, u përkujtua përpjekja për arratisje e rreth 600 të burgosurve në vitin 1945, prej të cilëve vetëm 90 shpëtuan. Në ceremoni morën pjesë edhe presidenti serb i Bosnjes Dragan Çaviq dhe ai i Serbisë Boris Tadiq.
XS
SM
MD
LG