Ndërlidhjet

OSLO


Kombet e Bashkuara thanë se degradimi ekologjik mund të bëjë që 50 milionë njerëz të shpërngulen nga shtëpitë e tyre deri në vitin 2010, dhe kështu të formohet një kategori e re e të ashtuquajturëve refugjatë të "mjedisit".
Studimi i fundit i i Institutit për Sigurinë e Mjedisit dhe të Njerëzve thotë rritja e nivelit të detërave, vërshimet dhe stuhitë, të cilat janë pasojë e ndryshimeve të klimës, mund të shkaktojnë zhvendosjen e miliona njerëzve.
Raporti thotë se refugjatët e mjedisit duhet t'i gëzojnë të drejtat e njëjta me refugjatët politikë dhe refugjatët që ikin nga luftërat apo shtypja.
XS
SM
MD
LG