Ndërlidhjet

UASHINGTON


Ambasadori i fundit amerikan në ish-Jugosllavi, Warren Zimmermann, vdiq mbrëmë në moshën 69 vjecare.
Me këtë rast sekretari i shtetit, Colin Powell, ka deklaruar se zoti Zimmermann ishte një ndër ambasadorët më të mirë amerikanë.
Duke e cilësuar si një mbrojtës të fuqishëm të të drejtave të njeriut, Powell ka thënë se vdekja e Worren Zimmermann paraqet humbje të madhe për diplomacinë amerikane dhe Departamentitn e Shtetit.
Zimmermann ishte emëruar ambasador në ish-Jugosllavi në vitin 1989, ndërsa është tërhequr me vendimin e ish presidentit Bush pas shpërthimit të luftës në vitin 1992.
Opinioni kosovar e mban mend ambasadorin Zimmermann për angazhimin e tij dhe për shumë vizita që i ka bërë Kosovës nga viti 1989 dhe deri në vitin 1992.
XS
SM
MD
LG