Ndërlidhjet

NIKOZI


Grekët dhe turqit qipriotë po votojnë në një referendum për të pranuar ose jo planin e Kombeve të Bashkuara për bashkimin e ishullit. Kombet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara, si dhe kryeministrat e Greqisë dhe Turqisë kanë ftuar të gjithë qipirotët të votojnë pro planit të ribashkimit. Anketat thonë se deri sa turqit janë në favor të planit, grekët do ta refuzojnë atë. Nëse akëcili nga komunitetet voton kundër, atëherë vetëm pjesa jugore greke e ishullit që njihet ndërkombëtarisht do t'i bashkohet Unionit Evropian më 1 maj.
XS
SM
MD
LG