Ndërlidhjet

UASHINGTON


Gjeneral majori amerikan Antonio Taguba, i ngarkuar me hetimin e keqtrajtimit të të burgosurve irakienë nga ushtarët amerikanë ka kritikuar teknikat e marrjes në pyetje si keqtrajtime sadiste, të qëllimshme dhe të paarsyetushme. I pyetur se çka i ka shkaktuar këto veprime, Taguba tha.
"Dështimi i udhëheqjes që nga nga komandantët e brigadave e poshtë, mungesa e disciplinës, e mbikëqyrjes dhe e çfarëdolloj trajnimi e ka shkaktuar këtë që ka ndodhur", tha Taguba.
XS
SM
MD
LG