Ndërlidhjet

XHORXHI, SHTETET E BASHKUARA


Për sot është paraparë përfundimi i samitit të vendeve më të zhvilluara industrialisht dhe Rusisë, që po mbahet në Shtetet e Bashkuara. Megjithëse mendohej se se në këtë samit do të mund të kapërceheshin dallimet lidhur me Irakun, dolën në shesh mospajtime të menjëhershme ndërmjet Shteteve të Bashkuara e Francës lidhur me borxhet massive ekonomike të Irakut. Mbrëmë vonë presidenti amerikan, George Bush u takua me kryetarin e përkoshëm të Irakut, Gazi al – Javer. Lidhur me këtë takim, zoti Bush tha:
-Kjo ishte një ditë e veçantë për mua dhe për administratën time pasi unë realisht, para një viti e gjysmë, kurrë nuk do të kisha menduar se do të ulesha afër presidentit të Irakut të lirë.
XS
SM
MD
LG