Ndërlidhjet

PODGORICË


Ligjvënësit në Mal të Zi kanë miratuar simbole të reja shtetërore përfshi flamurin, himnin dhe e kanë caktuar 13 korrikun si Festë kombëtare.
Ky hap synon të theksojë edhe një herë synimet e Malit të Zi për pavarësi. Kryeministri malazez Milo Gjukanovic tha për mediat vendase se "pavarësia e Malit të Zi është e pamënjanueshme" dhe i ka bërë thirrje Beogradit që ta pranonin një fakt të tillë. Presdienti i sapozgjedhur serb Boris Tadic tha se do respektonte vendimet e Malit të Zi.
XS
SM
MD
LG