Ndërlidhjet

SHKUP


Arrihet marrëveshja për decentralizim mes partnerëve të koalicionit qeveritar në Maqedoni, përmes së cilës është dakorduar që qytetit të Shkupit t'i bashkangjiten disa fshatra përreth me shumicë shqiptare dhe në të ardhmen në bazë të kushtetutës, gjuha shqipe do të jetë zyrtare në kryeqendër. Po ashtu, edhe qyteti i Strugës do të jetë me shumicë shqiptare, ndërsa Kërçovës i janë shkëputur komunat përreth me shumicë shqiptare dhe me këtë kjo komunë në të ardhmen do të ketë shumicë maqedonase.
XS
SM
MD
LG