Ndërlidhjet

PARIS


"Shpresojmë që në fillim të viti të ardhshëm të fillojmë me reduktimin e trupave polake nga Iraku", tha presidenti polak Aleksander Kvashnjevski pas takimit me homologun e tij francez Jasques Chirak në Paris.
"Shpresoj se nga zgjedhjet në Irak do të del një qeveri me një mandat të fuqishëm, me të cilën do të mund të bisedojmë rreth prezencës së trupave ndërkombëtare atje përfshier edhe trupat polake. Kjo është arsyeja pse kemi vendosur të bisedojmë me zyrtarët irakien, partnerët tanë të koalicionit dhe Shtetet e Bashkuara rreth reduktimit të trupave polake nga Iraku duke filluar më 1 janar të vitit të ardhshëm dhe ndoshta ta përfundojmë misionin tonë në Irak deri në fund të vititi 2005", tha Kvashnjevski.
XS
SM
MD
LG