Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kryeinspektori i Kombeve të Bashkuara për armatimin, Hans Blix ka thënë se Iraku duhet të bashkëpunojë më aktivishtë me inspektimin e armatimit nëse dëshironë të shmangë luftën.
Ndërkaq, drejtuesi i Agjencisë ndërkombëtare për energjinë bërthamore, Mohammed ElBaradei i tërhoqi vërejtjen Irakut se akoma ka çështje që nuk u është dhënë përgjigje lidhur me programin e tij të supozuar bërthamor.
“Iraku duhet të kuptojë se po të vazhdojmë të raportojmë se akoma ka çështje të hapura dhe nuk mundemi të përjashtojmë mundësinë se ata kanë akoma disa armë për shkatërrim në masë, kjo nuk do t,e kënaqte Këshillin e Sigurimit”, ka thënë ElBaradie gjatë vizitës në Moskë.
XS
SM
MD
LG