Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti jugosllav, Vojisllav Koshtunica vlerësonë se nuk ka ardhur koha e duhur për zgjidhjen e statusit final të Kosovës, duke shkuar ndesh me vlerësimet e kryeministri serb, Zoran Xhinxhiq se ishte “koha e duhur” për fillimin e bisedimeve për statusin e saj final mbase “koha punonte kundër Serbisë”.
Në një interevistë për “Veçernje novosti” të Beogradit, Koshtunica shfaqë bindjen e kundërt, duke thënë se “pas një apo tre-katër vitesh, do të fitonim më humë se,ç mundë të fitonim tash” dhe se “nuk frigohet” se për Beogradin “çdo rast vijues do të ishte më i dobët se i tashmi”, siç ka vlerësuar presidenti jugosllav.
Ndërkaq, shefi i Shtatmadhorisë jugosllave , gjenerali Branko Krga ka thënë se çështja e Kosovës duhet të zgjidhet sa më parë dhe se “ushtria bënë strategjinë sikur Kosova të jetë pjesë përbërëse e Jugosllavisë, përkatësisht si,ç parasheh rezoluta 1244 e Kombeve të Bashkuara”.
XS
SM
MD
LG