Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Krerët e inspektorëve të kontrollit të armëve, Hans Blix dhe Mohamed ElBaradei do të paraqesin para Këshillit të Sigurimit raportin e tyre lidhur me 2 muajt e kontrollit në Irak.
Përpara takimit Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Kofi Anan, ka deklaruar:
“Nëse inspektorëve u nevojtiet më shumë kohë, atyre duhet t’u jepet koha që u duhet për të bërë punën e tyre dhe kur Këshilli i Sigurimit i ka dërguar ka ditur se atyre iu është dashur kohë. Kjo nuk do të thotë një kohë pa kufi, por dyshoj se Këshilli do ta lejojë kohën e duhur”, tha Anan.
Sekretari amerikan i Shtetit, Colin Powell, ka deklaruar se nuk është e nevojshme që inspektorët të gjejnë armë për të vërtetuar se Bagdati nuk ka përmbushur kërkesat e Këshillit të Sigurimit.
XS
SM
MD
LG