Ndërlidhjet

BEOGRAD


Kryeministri i Serbisë, Zoran Xhinxhiq ka shfaqur brengosje për planet që “funksionet e sigurisë t,u barten autoriteteve të Kosovës” siç ka thënë “pa kurrfarë konsultimesh me autoritetet e Beogradit dhe pa respektuart sovranitetin minimal të Serbisë dhe Jugosllavisë”.
Xhinxhiq thotë se Reuoluta 1244 nuk parasheh që kompetencat e sigurisë të barten në ndërkohë në Autoritetet e Kosovës, sepse me këte “de fakto prejudikohet dhe zgjidhet statusi final”.
Ai ka kërkuar nga autoritetet e NATO-s që të sigurojnë kushte për kthimin e reth 1000 pjestarëve të forcave jugosllave të sigurisë në Kosovë.
XS
SM
MD
LG