Ndërlidhjet

ZAGREB


Presidenti dhe kryeministri i Kroacisë, Stipe Mesiq e Ivica Raçan kanë nënshkruar kërkesën zyrtare të vendit të tyre për anëtarësim në Bashkimin Evropian të cilën do t,ia paraqesin nesër në Athinë kryeministrit të Greqisë, si kryesues radhe i BE-së.
Qëllimi i Kroacisë është të mbyllë negociatat për anëtarësim me Bashkimin Evropian deri nga fundi i vitit 2006 dhe të jetë e gatëshme që t,i bashkohet BE-së me Bullgarinë dhe Rumaninë, të cilët pritet të aderojnë në vitin 2007.
XS
SM
MD
LG