Ndërlidhjet

JERUSALEM


Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Izrael i ka paraqitur kryeministrit izraelit, Ariel Sharon planin e ri ndërkombëtar që shtron rrugën për paqë midis izraelitëve dhe palestinezëve.
Pas dite ky plan do t'i paraqitet edhe kryeministrit paestinez, Mahmoud Abbas, i cli sot mori detyrën.
Raportohet se ky plan, i hartuar nga Shtetet e Bashkuara, Rusia , Bashkimi Evropian dhe Kombet e Bashkuara kërkon armëpushim të menjëhershëm, mposhtjen e militantëve palestinezë, tërheqien e Izraelit nga qytetet palestineze dhe heqjen e vendbanimeve të kolonëve të ngritura që nga viti 2001.Parashihet edhe formimi i shtetit palestinez brenda tre vitesh.
XS
SM
MD
LG