Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush ka kërkuar nga Kongresi që të aprovojë 15 miliardë dollarë për luftimin e sëmundjes vrastare të SIDA-s.
Bush ka thënë se plani i tij pesë vjeçar do të parandalonte shtatë milion infektime anembanë botës dhe trajtonte së paku dy milion njerës të infektuar nga HIV.
Presidenti amerikan ka thënë se plani i tij do të përqëndrohet në 14 vende afrikane dhe karaibiane, ku sëmundja është shumë e pranishme.
XS
SM
MD
LG