Ndërlidhjet

MOSKË


Duma ruse ratifikoi Marrëveshjen për reduktimin e armëve ofenzive strategjike bërthamore me Shtetet e Bashkuara sipas të cilës secila palë do të zvogëlojë arsenalin e vetë bërthamorë për dy të tretat gjatë dhjetëvjtëshit të ardhëshëm.
Duke folur gjatë vizitës në Moskë, sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell përshëndeti ratifikimin.
''Është kënaqësi e madhe të jeshë sërish në Moskë, veçanërishtë këte ditë kur ne mund të kremtojmë ratifikimin nga ana e Dumës të marrëveshjes e cila shpie kah më pakë armë bërthamore në Botë'',tha sekertari amerikan i shtetit.
Senati i Shteteve të Bashkuara tashmë e ka ratifikuar marrëveshjen, të nënshkruar nga presidentët George Bush dhe Vladimir Putin, vitin e kaluar.
XS
SM
MD
LG