Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit sot mund të votojë për rezolutën e cila ''përshëndet'' Këshillin qeveriatar të Irakut të caktuar nga Shtetet e Bashkuara dhe vendosë një mison të ri të Kombeve të Bashkuara në ate vend.
Pesë anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit janë dakorduar me projekt rezolutën e paraqitur nga Shtetet e Bashkuara.
Nëse miratohet, rezoluta do të paraqesë hap esencial për zgjerimin e legjitimitetit ndërkombëtar të Këshillit irakian dhe mundësishtë do të shipe në mbështetje më të madhe të anagzhimeve për rindërtimin e Irakut, që aktuaklisht drejtohen nga koalicioni i prirë nga Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG