Ndërlidhjet

VIENË


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan dhe drejtuesi i Agjencisë për energjinë bërthamore, Mohammed ElBaradei u kanë bërë thirrje shteteve që të ratifikojnë Marrëveshjen për ndalimin e testimeve bërthamore të vitit 1996.
Duke iu derjtuiar delegatëve të konferencës në Vienë, Annan dhe ElBaradei u bënë thirrje ''të gjitha shteteve që duhet ta nënshkraujnë apo ratifikojnë Traktatin që t'a bëjnë këte pa vonesë''.
Nënshkruesit e Marrëveshjes janë dakorduar se nuk do të bënin kurrfarë testimesh bërthamore, kurse Shtetet e Bashkuara, Kina dhe Irani janë në mesin e atyre vendeve që duhet t'a ratifikojnë Marrëveshjen. Korea Veriore ka rrefuzuar që t'a nënshkruaj.
XS
SM
MD
LG