Ndërlidhjet

GJENEVË


Ministrat e Jashtëm të pesë anëtarëve të përhershëm të Këshillit të Sigurimit u takuan në Gjenevë që të diskutojnë projekt-rezolutën e Shteteve të Bashkuara për Irakun.
Mikpritës i takimit në selinë evropiane të Kombeve të Bashkuara është sekretari i përgjithshëm, Kofi Annan.
Në mbledhje marrin pjesë ministrat e Jashtëm të Shteteve të Bashkuara, Britanisë, Francës, Rusisë dhe Kinës.
Të ballfaquara me shpenzime të larta në Irak, Shtetet e Bashkuara po kërkojnë vende të tjetra për të ndarë barrën e sigurimit të atij vendi.
Sekretari amerikan i Shteteit, Colin Poweel pas përfundimit të mbledhjes do të vizitojë Irakun.
XS
SM
MD
LG