Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Rivalitetet mes drejtuesve lokalë dhe mungesa e ligjit janë rreziqet kryesore që kërcënojnë rindërtimin e Afganistanit. Ky është përfundimi i arritur nga një mision i Këshillit të Sigurimit, i sapo kthyer nga Afgansitani.
Ambasadori gjerman në Kombet e Bashkuara, Gynter Pluger, i cili drejtonte misionin, tha se ende nuk ka kushte për "një proces të besueshëm politik".
Po sot, së paku një person është plagosur derisa një automjet-bombë ka shpërthyer përpara zyrave të Kombeve të Bashkuara në Kandahar.
XS
SM
MD
LG