Ndërlidhjet

BUKURESHT


Donatorët ndërkombëtarë kanë miratuar 27 projekte në vlerë mbi 2 miliardë dollarë për Ballkanin, por tërhoqën vërejtjen në nevojën e rritjes së investimeve private. Koordinatori i Paktit të Stabilitetit, Bodo Hombah bëri thirrje për tu fokusuar në Ballkan, duke thënë se sulmet terroriste të muajit të kaluar mbi Shtetet e Bashkuara nuk duhet të zhvendosin vëmendjen nga ky rajon.
Hombah vlerësoi se vendet ballkanike kanë shënuar hap të madh përpara që prej përfundimit të konfliktit në Kosovë por nënvizoi gjithashtu edhe dy dështime: pastrimin e lumit Danub dhe zhvillimet në Maqedoni, për të cilat u shpreh se shënojnë hap prapa.
XS
SM
MD
LG