Ndërlidhjet

MOSKË


Në Kremlin kanë filluar bisedimet e para zyrtare midis përfaqësuesve të presidentit të Rusisë Vlladimir Putin dhe presidentit të republikës kyrengritëse të Çeçenisë, Asllan Maskadovit, që kur Rusia filloi luftën e dytë kundër çeçenëve në vitin 1999 .
Negociatat i zhvillojnë i deleguari i Moskës për Çeçeninë, Viktor Kazantsev dhe i deleguari i Maskadovit, Akhmed Zakayev.
Zakajev ka deklaruar se erdhi në Moskë me udhëzime specifike nga Maskhadov që të negociojë dhënien fund të fushatës që ka marrë 15 mijë viktima.
XS
SM
MD
LG