Ndërlidhjet

BAZA DETARE GUANTANAMO/KUBË


Punonjësit e Kryqit të Kuq janë duke biseduuar me nja 110 të arrestuar talibanë dhe të al Kaidës në bazën detare amerikane Guantanamo në Kubë lidhur me gjendjen e tyre shëndetësore, kushtet në kamp dhe trajtimin që u kanë bërë forcat amerikane që nga kapja e tyre në Afganistan.
Disa grupe për të drejtat e njeriut kishin shfaqur brengosje lidhur me trajtimin e tyre, por autoritetet e Shteteve të Bashkuara kanë hedhur poshtë akuzat për çfarëdo trajtimi johuman ndaj të arrestuarve.
XS
SM
MD
LG