Ndërlidhjet

JOHANESBURG


Mbi 100 liderë botërorë janë tubuar në samitin për Tokën në Johanesburg ku gjatë 10 ditëve do të përpiqen të dakordojnë një plan aksioni për luftimin e varfërisë dhe degratimin e ambientit.
Shkencëtarët anembanë botës për herë të parë ishin unik në apelin e tyre drejtuar liderëve të samitit që të mbrojnë planetin për të shmangur katastrofën.
Edhe papa Gjon Pali i Dytë u ka bërë thirrje liderëve të samit që të gjejnë rrugët për ruajtjen e planetit duke thënë se “njeriu është caktuar nga Zoti si administrator i Tokës, që ta kultivojë dhe të përkujdeset per te”.
XS
SM
MD
LG