Ndërlidhjet

PARIS/MOSKË/PEKIN


Franca Rusia dhe Kina, që të gjithë anëtarë me të drejtë vetoje të Këshillit të Sigurimit, përshëndetën iniciativën irakiane.
Ministri i jashtëm rus Igor Ivanov tha se është me rëndësi parimore që nëpërmjrt përpjekjeve të përbashkëta u arrit të shmanget “kërcënimi nga skenario ushtarake” rreth Irakut dhe kthimi në mjete politike.
Në Pekin, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtëme Kong Quan, tha se Kina vlerëson se “ky është rezultat i bashkëpunimit të suksesëshëm ndërkombëtarë dhe shpreson se inspektorët do të kthenen në Irak sa më parë që është e mundur dhe do të hartojnë raport objektiv dhe shkencor për gjetjet e tyre”.
XS
SM
MD
LG