Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Donald Rumsfeld, po përgatit planin për krijimin e një force të veprimit të shpejtë të NATO-s, e cila do të mund të veprojë dhe jashtë kufijve aktualë të Aleancës Veriatlantike.
Plani do t’u paraqitet ministrave të mbrojtjes së NATO-s gjatë takimit të javës së ardhshme që do të mbahet në Poloni.
Kjo forcë do të jetë e ndarë nga forca e veprimit të shpejtë e Bashkimit Evropian, por ato do të plotësojnë njëra-tjetrën në aktivitetin e tyre.
XS
SM
MD
LG