Ndërlidhjet

MOSKË


Ministrat e Jashtëm nga Rusia, Kina, Kazakistani, Kirgistani, Taxhikistani dhe Uzbekistani u takuan në Moskë që të diskutojnë separatizmin dhe terrorizmin, që ata i konsiderojnë si të ndërlidhur.
“Terrorizmi fatkeqësishtë ka arritur shkallën globale, prandaj aksioni i ndërmarrë nga bashkësia botërore duhet të ketë karakter kompleks dhe shumë- nivelesh”, ka thënë ministri i Jashtëm Rus, Igor Ivanov.
Të gjashta vendet e njohura si Grupi i Shangajit gjithashtu kanë bërë thirrje për forcimin e ligjit ndërkombëtar për luftimin e terrorizmit, posaçërishtë nëpërmjet Kombeve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG