Ndërlidhjet

AMSTERDAM


Europol, agjencia evropiane e rendit dhe agjencitë homologe të Shteteve të Bashkuara, kanë nënshkruar marrëveshjen lidhur me shkëmbimin e informacioneve mbi personat e dyshuar për terrorizëm.
Marrëveshja në fjalë lejon Shtetet e Bashkuara të kenë qasje në informacionet e Europolit, të cilat janë mbledhur nga 15 vende.
Grupet e të drejtave të njeriut kanë shprehur drojën se kjo marrëveshje mund të cënojë liritë dhe të drejtat bazë.
XS
SM
MD
LG