Ndërlidhjet

MOSKË


Dhoma e Ulët e parlamentit rus, Duma, ka hedhur poshtë kërkesën për të vendosur gjendjen e jashtzakonshme në Ceceni, kërkesë që po Duma javën e kaluar ia kishte drejtuar presidentit Vladimir Putin.
Nëse miratohej gjendja e jashtazkonshme kjo do t’i jepte të drejtë ligjore operacioneve ushtarake atje dhe do t’i krijonte civilëve një mbrojtje ligjore nga abuzimet. Megjithatë me hapin e sotëm Duma hodhi poshtë këtë mundësi.
XS
SM
MD
LG