Ndërlidhjet

Francë: Greva kundër reformave pensionale


Punonjësit e hekurudhave dhe të sektorëve të tjerë publikë në Francë, filluan grevën gjithëkombëtare kundër planeve të qeverisë për reformat pensionale.

Plani i qeverisë parasheh që punonjësit të punojnë më gjatë, në mënyrë që të kualifikohen për pension të plotë shtetëror.

Transporti publik në Paris është prekur pak, por greva ka shkaktuar çrregullime në shërbimet hekurudhore jashtë kryeqytetit të Francës.
XS
SM
MD
LG