Ndërlidhjet

Yushchenko: Timoshenko deshi më shumë pushtet


Presidenti i Ukrainës Viktor Yushchenko e akuzoi kryeministren Yulia Timoshenko se ka shpërfillur interesat kombëtare për të marrë më shumë pushtet.

Fjali i tij u bë disa orë pasi Yushchenko e shpërndau parlamentin dhe shpalli zgjedhje të parakohshme.

Yushchenmko dhe Timoshenko, aleatë nga koha e Revolucionit të Portokalltë të vitit 2004, nuk arritën të merren vesh për ndarjen e pushtetit, dhe për akuzat e Yushchenkos se Timoshenko nuk ka qenë kritike ndaj Rusisë për konfliktin e saj me Gjeorgjinë.

XS
SM
MD
LG