Ndërlidhjet

Vendet e BE-së, stagnim ekonomik


Komisioni Evropian tha se vendet e Bashkimit Evropian nuk do të shohin rritje ekonomike gjatë vitit 2009, kurse një rritje e lehtë ekonomike do të vihet re gjatë vitit 2010.

Ekonomia e vendeve të BE-së gjatë vitit të ardhshëm do të rritet vetëm me 0.2%. Rritja do të jetë vetëm 0.1% në 15 vendet e eurozonës.

Katër ekonomitë më të mëdha të BE-së, Gjermania, Italia dhe Franca do të përballen me stagnim ekonomik, kurse Britania do përjetojë recesionin.
XS
SM
MD
LG