Ndërlidhjet

Slloveni: Ratifikohet pranimi i Shqipërisë dhe Kroacisë


Parlamenti i Sllovenisë ka ratifikuar pranimin e Shqipërisë dhe të Kroacisë në NATO.

Agjencitë e lajmeve raportojnë se pranimi i Shqipërisë u miratua në mënyrë unanime, ndërsa mbështetja e Kroacisë u bë me shumicë votash, përkundër thirrjeve nga partitë nacionaliste, që kërkonin refuzimin e pranimit të Kroacisë në NATO.

Prej vitit 1991, Sllovenia dhe Kroacia ende nuk e kanë zgjidhur një kontest kufitar.
XS
SM
MD
LG