Ndërlidhjet

Paris: Kosova e pavarur e ka qetësuar rajonin


Zëdhënësi i ministrisë së Jashtme të Francës, Eric Chevallier, e ka përshëndetur "zhvillimin pozitiv" në Kosovë një vjet pas shpalljes së pavarësisë.

Ai tha se ka pasur shumë që vlerësonin se shpallja e pavarësisë së Kosovës përbën rrezik të madh, por është dëshmuar e kundërta.

"Ajo padyshim ka kontribuar shumë për qetësimin e tensioneve në rajonin e Ballkanit", ka thënë Chevallier.

Ai ka shtuar se megjithate mbetet mjaft punë për t'u bërë në mënyrë që të arrihet stabilitet dhe përparim drejt shtetit ligjor, në shërbim të të gjitha bashkësive që jetojnë në Kosovë.
XS
SM
MD
LG