Ndërlidhjet

Gjytarët e EULEX-it liruan dy serbë


Në procesin e parë gjyqësor në veri të Kosovës, që u organizua nga misioni EULEX, sot janë liruar nga akuza lidhur me vepra të palejuara, Mirolub Nikoliq dhe Vladimir Jovanoviq, për shkak të mungesës së provave.

Procesi u mbajtë nën udhëheqjen e gjyqtares holandeze, Angela Kaptaja.

Të akuzuarit ishin mbajtur të arrestuar për disa muaj.

Siç raportojnë burime serbe, avokati i mbrojtjes tha se gjatë procesit është shfrytëzuar ligji i UNMIK-ut nga viti 2004.
XS
SM
MD
LG